Sufleu de pui cu cartofi

sufleu de pui cu cartofi jpeg

La început de săptămână, nu prea ai chef să prepari ceva foarte complicat. Şi totuşi vrei să-i răsfeţi pe cei dragi chiar dacă ai stat duminică în bucătărie pentru tot felul de bunătăţi. Aşa că acest sufleu de pui cu cartofi este un fel de mâncare este perfect pentru o cină în familie.

Sufleu de pui cu cartofi - Ingrediente (4 porţii)

1 piept de pui mare 4-5 cartofi potriviţi 150 g telemea de oi 3 ouă 2 linguri capere (opţional) 200 g unt 2 căţei de usturoi crenguţe de rozmarin 1 linguriţă rozmarin uscat sare piper 1 lingură făină sau pesmet pentru tapetat forma

Sufleu de pui cu cartofi - Mod de preparare

Se curăţă cartofii, se taie cuburi, se fierb în apă puţin sărată, se scurg şi se presează cu presa de piure. Separat, se taie pieptul de pui pe lungime în patru porţii. Se presară cu sare, piper şi rozmarin uscat, apoi se rumenesc uşor, pe toate părţile, la foc iute, într-o lingură de unt bine încins. Se scot bucăţi­le de carne pe prosoape absorbante. Se amestecă piureul de cartofi cu untul rămas, telemeaua rasă, amestecată cu gălbenuşurile, caperele (opţio­nal), usturoiul feliat sau pisat, iar la sfârşit se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare. Se toarnă 3/4 din compoziţie într-o formă termorezistentă unsă cu unt şi tapetată cu făină sau cu pesmet, se aşază deasupra bucăţile de pui rumenite, se acoperă cu restul de piure şi se introduce forma în cuptorul bine încins pentru circa 35-40 de minute. Se serveşte cald, garnisit cu crenguţe de rozmarin.