Supă cu cârnaţi şi smântână
Pregăteşte o supă deasă cu cârnaţi şi smântână în acest final de săptămână.
Ingrediente
200 g ciuperci Pleurotus
200 g cârnaţi afumaţi de porc
1 l supă de vită
1 ceapă potrivită
1 lingură unt sau ulei (untură, eventual)
1 lingură făină
100 ml smântână
1 lingură boia dulce
sare
piper
Mod de preparare
Tai cârnaţii felii pe care le prăjeşti în grăsime şi apoi le scoţi şi le laşi deoparte, la loc cald. În locul lor pui la călit ciupercile, la foc mic, circa 10 minute. Adaugi ceapa tocată mărunt, apoi făina dezlegată într-un pahar cu supă (făcută din concentrat) şi laşi totul să fiarbă la foc mic încă 5 minute. Adaugi cârnaţii, completezi cu supa, potriveşti gustul de sare, piper şi boia şi mai laşi pe foc încă 10 minute. Aduci la masă supa fierbinte, cu smântână alături.