Tartă picantă cu cârnaţi

1365078078 1198picanta jpeg

Mă gândesc că această reţetă este foarte potrivită pentru meniul de sâmbătă ori de duminică, atunci când toată familia se va afla în jurul mesei.

Ingrediente (6 porţii)

Pentru aluat

380 g făină

200 g unt

1 ou

4 linguri de apă rece sare

Pentru umplutură

350 g cârnăciori picanţi (de bere)

300 g bacon

1 ceapă mare

2 ardei graşi roşii

1 lingură ulei

cimbrişor uscat

rozmarin verde

1 lingură pastă de roşii

sare

piper

Mod de preparare

Cerni făina, o amesteci cu un praf de sare, apoi adaugi untul rece tăiat bucăţele şi frămânţi cu vârful degetelor până se formează un aluat nisipos. Adaugi apoi treptat apă rece şi un ou, frământând bine până se formează un aluat omogen şi elastic. Îl acoperi cu o folie şi îl laşi la frigider circa 30 de minute.

Între timp, rumeneşti cârnăciorii feliaţi împreună cu baconul tăiat mărunt, apoi îi scoţi deoparte, iar în grăsimea rămasă căleşti ceapa tocată şi ardeii, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe. Condimentezi cu cimbrişor uscat, sare şi piper, după gust, adaugi o lingură de pastă de roşii şi amesteci bine.

Întinzi aluatul în foaie, tapetezi cu ea o formă de tartă, îmbrăcând şi pereţii laterali. Introduci forma în cuptor şi o coci circa 15 minute. Apoi aşezi în mijlocul ei cârnăciorii şi baconul, torni deasupra sosul preparat şi introduci din nou forma în cuptor pentru circa 30 de minute. O serveşti caldă, decorată cu rozmarin verde.