Tocăniţă „pişcătoare“
Când îţi este poftă de o mâncare picantă, prepară repede această tocăniţă pişcătoare.
De ce ai nevoie pentru tocăniţă pişcătoare
1 ceapă
4 căţei usturoi
1 kg cartofi
1 ardei gras
500 g carne
4-5 roşii descojite în suc propriu
2 cani apă încalzită
sare
piper
oregano
1 lingură făină
4 linguri porumb fiert
200 g fasole roşie
50 ml ulei
300 g spanac proaspăt
Cum se prepară tocăniţă pişcătoare
Fierbi fasolea în mai multe ape. Speli spanacul, cureţi şi tai cubuleţe cartofii, iar ardeiul îl speli şi-l cureţi de seminţe şi de cotor. Tai ceapa julien, iar usturoiul îl pisezi. Speli carnea şi o tai bucaţi, iar roşiile le tai bucăţi mici. Încingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti ceapa şi usturoiul. Laşi pe foc 5 minute. Adaugi cartofii, ardeiul tăiat cuburi, carnea, roşile şi sucul şi 2 căni de apă încălzită. Pui sare, oregano şi piper şi fierbi la foc mediu. Dizolvi făina în 2 linguri de apă şi o încorporezi în compoziţie. Dai focul mai încet, acoperi vasul şi mai laşi la fiert 15 minute, având grijă să nu fiarbă cartofii prea mult. Amesteci. Adaugi fasolea şi porumbul fiert, mai laşi pe foc 5 minute, pui frunzele de spanac şi închizi focul.