Tortilla cu pui

tortilla jpg

Pentru o cină rapidă, pregătește acest preparat mexican aromat și sățios, care poate fi servit chiar și a doua zi, rece.

Ingrediente pentru tortilla cu pui

2 lipii tortilla

Pentru umplutură:

2 bucăți mari piept de pui dezosat

½ conservă porumb

2 căni mozzarella rasă

1 ceapă roșie

1 zucchini

1 conservă roșii pasate

200 ml smântână grasă

1 linguriță praf chili

1 linguriță oregano

1 legătură pătrunjel proaspăt

sare, piper, ulei

Cum faci tortilla cu pui

Speli legumele, pătrunjelul, cureți ceapa și scurgi bine conserva de porumb. Toci ceapa, dai prin răzătoarea mare zucchini (cu tot cu coajă) și pui la fiert pieptul de pui, în apă cu puțină sare. Lași să fiarbă 20 de minute, apoi îl scurgi bine și îl tai cubulețe.

Într-o cratiță, călești puiul, amestecând constant, adaugi mirodeniile, sare și piper după gust. Când carnea s-a rumenit puțin, pui legumele, sosul de roșii și mai lași pe foc 10 minute. La final, adaugi și pătrunjelul tocat și amesteci.

Într-o formă de copt cu pereți detașabili, întinzi hârtia de copt, acoperind și pereții, montezi lipiile de tortilla și așezi compoziția cu carne și legume, presând ușor cu o lingură. Înainte de a sigila tortilla, presari și 2 linguri de mozzarella.

Îndoi spre interior marginile de aluat de deasupra, întinzi cu o lingură smântâna pe toată suprafața și presari mozzarella. Dai la cuptorul preîncălzit 20 de minute, până se rumenește.