Varză călită cu cârnaţi
Pentru unii dintre noi, varza pusă la murat în toamnă, e tocmai bună de o mâncare de varză călită cu cârnaţi. Aşa că nu mai pierde vremea şi prepară o astfel de mâncare care va fi cu siguranţă pe gustul multora dintre cei dragi.
Varză călită cu cârnaţi - Ingrediente (4 porţii)
1 varză murată 400 g cârnaţi afumaţi 1 ceapă 2 linguri pastă de roşii 2 foi de dafin 50 ml ulei 1 linguriţă cimbrişor uscat ½ linguriţă mărar uscat piper boabe
Varză călită cu cârnaţi - Mod de preparare
Speli varza în mai multe ape să se desăreze, o storci, apoi o tai fideluţă şi o căleşti în ulei, împreună cu ceapa tocată fin. Amesteci continuu să nu se prindă. Când varza este bine pătrunsă, adaugi foile de dafin, cimbrişorul, mărarul uscat, piperul boabe, după gust, pasta de roşii şi o introduci în cuptor. O laşi până scade şi se rumeneşte.
Separat, tai cârnaţii felii, îi prăjeşti într-o tigaie şi apoi îi aşezi peste varză. Amesteci feliile de cârnaţi cu varza şi laşi totul la cuptor încă 15 minute să se amestece aromele. Serveşti varza caldă.