Varză de Bruxelles la cuptor, cu bacon şi parmezan
Leguma face parte din familia verzei şi este cultivată pentru mugurii săi comestibili. Dacă aveai reţineri în ceea ce priveşte prepararea micuţelor verze, acum este momentul să încerci o reţetă simplă şi să te bucuri de gustul inconfundabil al legumei, la cuptor. Baconul şi parmezanul îi vor da o savoare aparte.
Ingrediente
900 g varză de Bruxelles 2 linguri ulei 6 felii de bacon prăjit (tăiate mai gros) 50 g parmezan ras sare piper
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul. Tai cotorul verzelor de Bruxelles şi, dacă sunt mai mari, le tai în jumătăţi. Le pui într-un vas mare şi adaugi uleiul de măsline, jumătate din cantitatea de parmezan, sare şi piper, după gust, şi amesteci bine. Aşezi legumele într-o tavă şi le dai la cuptor 20-25 de minute, amestecându-le la jumătatea intervalului. Adaugi baconul tăiat şi restul de parmezan şi serveşti legumele calde.
Sursa + foto:
Salată de varză de Bruxelles cu sos vinaigrette
Salată de varză de Bruxelles cu sos vinaigrette
Pulpe de pui la cuptor, cu cartofi şi varză de Bruxelles