Vită în sos de vin
Ingrediente: 500 g pulpă de vită, 2 felii şunculiţă afumată, 2 cepe mari, 2 linguri bulion, 1 pahar de vin alb, pătrunjel verde pentru decor, 3 linguri ulei, ½ linguriţă chimen zdrobit, sare, piper
Pregatire: 20 min Fierbere: 50 min Dificultate: mică
Mod de preparare
Tai carnea bucăţi şi o prăjeşti în ulei pe ambele părţi, după care o scoţi şi o ţii la cald. Adaugi în grăsimea în care ai prăjit carnea ceapa tăiată julien şi o căleşti câteva minute. Pui carnea la loc, acoperi cu apă şi laşi să fiarbă până se înmoaie.
Torni vinul peste carne, pui bulionul dizolvat cu apă, condimentezi cu sare, piper şi chimenul zdrobit şi mai laşi pe foc 10-15 minute.
Separat, prăjeşti şunculiţa tăiată bucăţele fără ulei şi o presari peste mâncare în momentul în care o duci la masă. O decorezi cu pătrunjel verde şi o poţi servi cu garnitură de orez sau cartofi natur.