Zucchini cu carne
Ingrediente:
4 dovlecei zucchini rotunzi 200 g carne tocată de vită 200 g caşcaval 1 ceapă mare 2 roşii 2-3 linguri ulei 2 linguri pesmet 200 ml supă de legume (sau de carne) 1 linguriţă busuioc verde tocat (sau ½ linguriţă uscat) cimbrişor uscat pătrunjel verde salvie verde pentru decor sare piper
4
70 min
medie
Mod de preparare:
Speli dovleceii, tai câte un capac deasupra şi scoţi cu o linguriţă miezul, având grijă să rămână coaja întreagă. Miezul dovleceilor îl toci mărunt şi-l amesteci cu carnea tocată, ceapa, roşiile tăiate foarte mărunt, uleiul, 150 g caşcaval ras, busuiocul, cimbrişor uscat, pătrunjel verde, sare şi piper, după gust. Umpli dovleceii cu amestecul preparat şi presari deasupra pesmetul amestecat cu caşcavalul ras oprit.
Pui deasupra capacele dovleceilor, apoi îi aşezi într-o formă termorezistentă un să cu puţin ulei. Adaugi supa de legume (sau de carne) în formă şi-i introduci în cuptorul bine încins pentru circa 40 de minute. Îi serveşti calzi, decoraţi cu frunzuliţe de salvie.