Brioșe cu dovlecei
Brioșele cu dovlecei sunt surprinzător de gustoase, bune pentru un mic dejun excelent.

Ingrediente
250 g dovlecel ras
200 g făină
100 g brânză rasă
2 ouă
100 ml lapte
50 ml ulei
2 căței de usturoi pisați
1 linguriță praf de copt
½ linguriță bicarbonat de sodiu
sare, piper
2-3 linguri verdeață tocată
Mod de preparare
Dai dovlecelul prin răzătoare, presari puțină sare și lași 10 minute, apoi storci bine lichidul din el.
Într-un bol mare, amesteci făina cu praful de copt și cu bicarbonatul. În alt bol, bați ouăle cu laptele și cu uleiul. Adaugi usturoiul, brânza, verdeața și dovlecelul stors. Pui sare și piper, după gust.
Torni amestecul lichid peste cel cu făină și amesteci ușor cu o spatulă, doar cât să se combine. Nu mixezi prea mult. Împarți compoziția în forme de brioșe unse cu puțin ulei.
Dai la cuptor 25–30 de minute, până se rumenesc și trec testul scobitorii.