Brioşe cu morcovi

briose cu morcovi shutterstock 72341257 jpeg

Mmmmm...Brioşe cu morcovi? Pe bune, sunteţi serioşi?...Aşa ar putea reacţiona majoritatea celor cărora li s-ar propune această reţetă...Dar dacă vei gusta din ele, vei rămâne veşnic îndrăgostit de aceste mici delicii.

Ingrediente

4 morcovi 1 linguriţă ghimbir ras 200 g zahăr 150 g unt 4 ouă 400 g făină 100 g nuci măcinate 1 pliculeţ praf de copt ½ linguriţă scorţişoară măcinată 1 praf de sare 200 g frişcă bătută

Pentru pasta de marţipan

200 g migdale

200 g zahăr pudră

½ linguriţă esenţă de migdale

2 albuşuri

1 lingură zeamă de lămâie

colorant alimentar portocaliu şi verde

Cum se prepară

Se cerne făina cu praful de copt şi sarea, se mixează cu untul, zahărul şi ouăle. Se adaugă ghimbirul, scorţişoara, nucile măcinate, morcovii raşi pe răzătoarea mică şi se amestecă cu o lingură de lemn până se omogenizează.

Se toarnă compoziţia în forme de brioşe unse sau tapetate cu hârtie specială şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru circa 20-30 de minute.

Între timp, se opăresc migdalele cu apă clocotită circa 10 minute. Se clătesc cu apă rece, se decojesc şi se usucă în cuptorul încins până devin casante, fără a se rumeni. Se toacă fin şi se mixează cu zahărul pudră, albuşurile, zeama de lămâie şi esenţa pentru a se obţine o pastă asemănătoare cu plastilina.

Brioşele se lasă să se răcească şi se decorează cu frişcă. Din marţipanul frământat cu colorant alimentar portocaliu şi verde se modelează morcovi mici (ca în imagine), care se aşază deasupra, ca decor.

sursa foto: Shutterstock