Burger vegetarian cu pleurotus

1 p4180181 1250x762 jpg jpeg

Ciupercile au un gust extraordinar care imită foarte bine carnea de pui, aşa că pot fi preparate astfel încât să înlocuiască orice mâncare cu carne. Pentru astăzi, vă prezentăm o reţetă de burger delicios cu „friptură” de pleurotus. Îl puteţi mânca în post, este delicios şi nu conţine carne sau gluten.

  • Porții: 4
  • Timp total: 50 min
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 20 min
  • Categorie: de post, fel principal

Ingrediente

chifle burger 

250g ciuperci Pleurotus

1 vânătă mică felii

1 avocado

Marinată:

1 linguriţă boia dulce

½ lingurita curry

½ linguriţă coriandru măcinat

1 linguriţă usturoi pudra

fulgi de chili

sare si piper

2 linguri de ulei de masline

3-4 frunze de busuioc proaspăt, tocat

2 castraveciori murati, feliaţi

1-2 rosii, feliate

frunze de salată

frunze de busuioc

Mod de preparare

Prepară marinata. Amestecă toate ingredientele de la marinată într-un bol şi toarnă-le peste ciupercile Pleurotus şi feliile de vânătă. Amestecă bine şi lasă-le la frigider cel puţin o ora.

Pregăteşte grătarul (poţi să foloseşti şi o tigaie grill şi să le faci acasă).

Pune vinetele şi ciupercile pe grătar şi rumeneşte-le bine pe ambele părţi.

Asamblează burgerul. Avocado este făcut pastă şi pus pe chiflă inferioară, apoi se adaugă roşiile, castraveţii, vânăta, ciupercile, salata, frunzele de busuioc, şi chifla superioară. 

Serveşte-i alături de cartofi copţi la cuptor şi o salată generoasă.