Calzone cu spanac şi ricotta

calzone cu spanac si ricotta jpeg

Ne era poftă de astfel de gustări, care pot fi servite şi ca mic dejun. Ne bucurăm astfel de gustul delicat al spanacului!

Ingrediente 300 g spanac dezgheţat, scurs 250 brânză ricotta 120 brânză mozzarella, răzuită 30 g parmezan răzuit 1 lingură ulei de măsline 1 ou bătut cu 2 linguri de apă, plus 1 gălbenuş 2 căţei usturoi, pisaţi 1½ linguriţă oregano proaspăt, tocat ⅛ linguriţă fulgi ardei iute 1 aluat de pizza

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Amesteci spanacul cu ricotta, mozzarella, uleiul, gălbenuşul, usturoiul, oregano şi fulgii de ardei iute într-un vas mare.

Pui aluatul de pizza pe o suprafaţă dată cu făină şi împarţi în 4 bucăţi. Formezi cu un făcăleţ sau cu mâinile forme rotunde şi le pui pe o foaie de copt. Împrăştii jumătate din amestecul cu spanac pe jumătatea fiecărei forme de aluat, având grijă să laşi 1,5 cm distanţă de la margine.

Ungi marginea cu ou şi treci jumătatea de aluat goală peste cealaltă. Presezi marginea şi formezi un model cu degetele. Cu un cuţit ascuţit, crestezi fiecare calzone şi ungi pe deasupra cu ou.

Transferi calzonele pe o foaie de copt şi laşi la cuptor 8 minute, ungi cu ou şi presari parmezanul, apoi mai coci 7 minute. laşi să se răcească 5 minute înainte de a servi.

sursa: http://www.kitschencat.com/