Cartofi copţi cu broccoli şi caşcaval

În zilele în care nu ai foarte mult timp la dispoziţie, încearcă această reţetă gustoasă de cartofi copţi cu broccoli şi caşcaval, rapid şi uşor de preparat.
De ce ai nevoie pentru a pregăti cartofi copţi cu broccoli şi caşcaval
4 cartofi medii
1 lingură ulei de măsline
sare, după gust
200 g broccoli
45 g unt
45 g făină
600 ml lapte
170 g caşcaval
pudră de usturoi, după gust
Cum prepari cartofii copţi cu broccoli şi caşcaval
Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Toci bucheţelele de broccoli mărunt. Speli bine cartofii şi îi înţepi uşor pe alocuri cu o furculiţă. Îi ungi bine cu uleiul de măsline, presari sare peste ei, apoi îi găteşti la cuptor aproximativ 45 de minute. Într-o tigaie, combini untul şi făina, la foc mediu, timp de 1 minut. Adaugi laptele treptat şi amesteci încontinuu. Când începe să se îngroaşe şi se formează sosul, asezoneazi cu sare şi praf de usturoi.
Torni treptat caşcavalul în compoziţie, până se topeşte, alături de broccoli. Tai cartofii cu grijă pe mijloc, astfel încât să poţi să îi umpli în interior cu sosul obţinut. Serveşti imediat.
Sursa https://www.budgetbytes.com