Cartofi evantai

Cartofii evantai se pot face simpli, cu unt și usturoi, sau umpluți cu brânză, bacon și alte toppinguri.

cartofii evantai jpg

Ingrediente

3 cartofi

3 linguri cașcaval ras fin

4-5 linguri unt topit

sare și piper, după gust

unt, pentru uns tava

zeama de la 1 lămâie

mărar tăiat fin, pentru servit

4 căței de usturoi zdrobiți

Mod de preparare

Speli cartofii sub jet de apă, îi usuci și îi tai sub formă de evantai. Feliile trebuie să aibă cam 5 mm grosime. Torni apă rece într-un vas, adaugi zeama de lămâie și pui cartofii. Îi ții cam o oră, apoi îi așezi într-o tavă pe care o ungi bine cu unt.

Amesteci untul topit cu usturoiul și ungi cartofii cu această combinație. Îi dai cu sare și cu piper, după gust, îi acoperi cu folie de aluminiu și îi bagi la cuptorul încins 30 de minute.

Îndepărtezi folia, pui printre feliile de cartofi cașcavalul ras și îi mai ţii la cuptor până se rumenesc.

Îi servești presărați cu mărar sau ca garnitură la friptură.