Chiftele de cartofi
Chiftelele de cartofi sunt o gustare delicioasă, crocantă la exterior și moale la interior. Se pot face simple sau cu brânză, cașcaval, verdețuri și diverse condimente pentru un plus de savoare.

Ingrediente
1 kg cartofi
2 ouă
2 linguri făină
100 g cașcaval ras
sare
piper
ulei, pentru prăjit
salată verde, pentru servit
Mod de preparare
Speli, cureți și dai cartofii prin răzătoare. Îi amesteci cu 1/2 linguriță de sare și îi dai, 30 de minute, deoparte ca să-și lase apa. Îi clătești și îi storci bine, eventual printr-un tifon curat. Îi pui într-un castron, adaugi ouăle, cașcavalul, făina, sare și piper, după gust și continui să amesteci.
Încingi uleiul, iei cu lingura compoziție, o pui în tigaie, aplatizezi ușor și prăjești chiftelele pe ambele părți, până ce devin aurii. Le scoți pe șervețele ca să îndepărtezi excesul de ulei.
Servești chiftelele cu salată verde.