Chiftele de varză

Pentru această reţetă de chiftele poţi foloşi varză murată, dar foarte bine stoarsă.
Ai nevoie de
500 g varză albă 1 conopidă 4 ouă 300 g făină 200 g caşcaval 300 g pesmet sare piper ulei, pentru prăjit mărar tăiat mărunt pătrunjel tocat fin busuioc, opţional
Mod de preparare
Rupi conopida în bucheţele, o speli sub jet de apă şi o pui la fiert 10 minute (din momentul în care începe să clocotească apa). O laşi la răcit şi o zdrobeşti cu furculiţa. Desfaci primele foi de la varză, pe care nu le foloseşti. Restul verzei îl tai fideluţă şi căleşti, 10 minute, cu sare şi piper. O dai deoparte. Razi caşcavalul şi îl amesteci cu ouăle bătute, apoi torni compoziţia peste varză, pui conopida zdrobită, pătrunjelul, mărarul şi amesteci.
Presari făina, amesteci bine compoziţia şi, dacă e cazul, potriveşti de sare şi piper. Formezi chifteluţe, le treci prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei.