Ciorbă cu legume

Ciorba dovlecei jpeg

Pentru prânz, vă propunem o reţetă simplă de ciorbă cu legume.

Ingrediente (8 porţii)

500 g fasole verde

2 dovlecei

1 ceapă

2 morcovi

1 ţelină

1 legătură de mărar

4 roşii

ulei

sare

3 linguri de orez

borş, după gust

piper

Mod de preparare:

Speli legumele şi le cureţi. Tai dovleceii cuburi, fasolea în două, ceapa mărunt, morcovii şi ţelina cubuleţe. Încingi uleiul şi căleşti rădăcinoasele şi ceapa. Adaugi fasolea verde şi torni apă clocotită. Laşi la fiert. Separat, cureţi roşiile de coajă şi le dai pe răzătoare. Când fasolea este molcuţă, adaugi dovleceii şi mai laşi la fiert. Potriveşti de sare. Separat, fierbi borşul. Acum pui în zeamă orezul şi îl fierbi câteva minute, adaugi roşiile şi laşi să clocotească. Adaugi borşul, după gust şi mai laşi să dea câteva clocote. Potriveşti de sare şi piper, laşi să se combine aromele şi opreşti focul.

Toci mărarul şi îl pui în ciorbă.