Ciorbă de legume
Prepară această ciorbă de legume şi vei fi cucerit de aroma puternică a ţelinelor.
Ingrediente
1 ceapă uscată 2 morcovi 1 ţelină cu tije 1 ardei gras roşu 200 g mazăre 1 legătură ceapă verde sare piper 3 linguri smântână 1 ou 1 lingură ulei 500 ml borş 2-3 l apă
Mod de preparare
Cureţi şi speli legumele. Toci ceapa uscată şi cea verde, tijele de ţelină, ardeiul, tai fâşii morcovul, iar rădăcina de ţelină o dai prin răzătoare. Încingi uleiul într-o oală, căleşti ceapa, şi când devine sticloasă adaugi toate legumele. Torni apa, în funcţie de o vrei de deasă, potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă la foc mic 30-35 de minute. Separat, fierbi borşul. Îl torni peste ciorbă şi mai laşi 10 minute să clocotească.
Separat, baţi oul cu smântâna. Pui 1-2 polonice de zeamă peste smântână, omogenizezi uşor şi torni în fir subţire, amestecând tot timpul, în oala cu ciorbă. Mai laşi 5 minute pe foc şi serveşti.