Ciorbă de roşii cu orez

ciorba de rosii cu cuscus jpeg

Bunica aşa o făcea. Şi era tare bună. Din acest motiv m-am gândit să ţi-o recomand şi ţie.

Ingrediente

2 morcovi 1 ceapă 1 gulie 200 ml suc concentrat de roşii 2 linguri orez 2 linguri ulei 1 linguriţă zahăr borş leuştean verde 100 ml smântână sare

Cum se prepară

Se clocotesc doi litri de apă, se adaugă ceapa şi morcovii întregi. După ce au fiert, se scot cu spumiera într-un castron. În zeama lor se adaugă orezul şi sare, după gust. Se lasă să

fiarbă 15 minute, apoi se adaugă concentratul de roşii, uleiul, o linguriţă de zahăr. La sfârşit, se adaugă borşul şi se mai lasă câteva clocote. Se ia de pe foc. Se serveşte caldă, cu smântână, şi decorată cu şuviţe subţiri de leuştean şi gulie verde.