Ciuperci cu usturoi
Ciupercile cu usturoi sunt un preparat simplu și delicios! Iată o rețetă de bază pentru a le pregăti.
Ingrediente
500 g ciuperci champignon de la conservă
50 g unt proaspăt
5 căței de usturoi
1 legătură pătrunjel proaspăt
cimbru uscat
sare
piper
1 lingură ulei de măsline
pâine prăjită
Mod de preparare
Speli bine ciupercile, cureți usturoiul și tai fiecare cățel în jumătate, apoi tai pătrunjelul mărunt.
Într-o tigaie, încălzești uleiul de măsline cu untul și îl lași să se topească. Pui usturoiul în tigaie și îl sotezi 1-2 minute, până devine auriu și aromatic. Adaugi ciupercile și le gătești 8-10 minute, amestecând ocazional, până când sunt bine gătite și și-au redus volumul. Asezonezi cu cimbru, sare și piper după gust. Mai gătești încă 1-2 minute, pentru a permite aromelor să se îmbine. Decorezi cu pătrunjel proaspăt și servești cu pâine prăjită.