Clătite cu dovlecei

clatite cu dovlecei jpeg

Legume apreciate, gustoase şi uşor de gătit, dovleceilor le stă bine în orice fel de mâncare.

Ingrediente

2 dovlecei potriviţi 2 ouă 1 cană apă minerală 1 cană făină ulei pentru uns tigaia sare piper 1 legătură mărar

Cum se prepară

Se curăţă dovleceii, se dau pe răzătoarea mare, se presară cu sare, se lasă 15 minute, după care se storc bine. Se adaugă ouăle bătute, apa minerală, sare şi piper, după gust, şi făina. Se adaugă mărarul tocat fin şi se lasă la rece cel puţin 30 de minute. Se încinge o tigaie, se unge cu ulei şi se toarnă câte două linguri din compoziţie. Se fac clătite mici, se prăjesc pe ambele părţi şi se scot pe hârtie absorbantă. Se pot servi reci sau calde.