Conopidă cu sos bechamel

Conopida este o legumă care e bună oricum. Ştiu că s-ar găsi destule voci care ar striga contrazicându-mă, dar eu rămân la ideea mea. Aşa că pentru cei care sunt de acord cu mine, dar şi pentru cei care nu s-au lăsat convinşi până acum de gustul conopidei, propun această reţetă.
Ingrediente
1 conopidă medie 3 ouă 250 g smântână 200 g caşcaval sare piper unt pentru uns tava
Mod de preparare
Rupi conopida în bucăţele mai mici, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare. Între timp baţi ouăle cu smântâna, sarea şi piperul. Ungi tava cu unt şi aranjezi bucheţelele de conopidă. Peste ele torni amestecul de smântână.Deasupra pui caşcavalul ras. Dai tava la cuptorul încins până se rumeneşte conopida.
sursa foto: Photocuisine