Crochete de cartofi cu spanac

crochete cartofi branza jpeg

N-aţi mai pregătit demult nişte crochete? Aşa-i? Nici noi, de asta ni s-a şi făcut poftă. Prepară şi tu după reţeta noastră.

Ingrediente

500 g cartofi 50 g unt 3 gălbenuşuri piper sare nucşoară 50 g frunze de spanac 100 g şuncă 50 g caşcaval 2 ouă făină şi pesmet ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Se fierb cartofii în apă cu sare, se scurg, se curăţă de coajă şi se pasează bine. Se adaugă untul topit, gălbenuşurile şi se omogenizează. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după gust, şi se lasă să se răcească. Frunzele de spanac se spală bine, se opăresc în apă clocotită, se scurg, după care se taie mărunt. Caşcavalul şi şunca se taie bucăţi mici şi se adaugă împreună cu spanacul în piureul de cartofi. Se formează din compoziţia de cartofi biluţe, se tăvălesc prin făină, apoi prin ouăle bătute şi în cele din urmă se tăvălesc prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi, se scot pe prosoape absorbante şi se servesc ca atare sau ca garnitură la friptură.