Curry cu tofu

Un curry cu tofu este o alegere excelentă pentru o masă vegetariană, sănătoasă și plină de arome.

curry cu tofu jpg

Ingrediente

400 g tofu

200 g mazăre prefiartă

1 conservă roșii

2 linguri pastă de roșii

2 linguri pudră de curry

2 linguri ulei de cocos sau de măsline

1 ceapă

3 căței de usturoi

1-2 cm ghimbir proaspăt

2 morcovi

2 linguri sos de soia

sare și piper

pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Tai tofu în cuburi și îl prăjești într-o tigaie cu puțin ulei pentru a-i da o textură crocantă. Într-un wok, încălzești uleiul de cocos sau de măsline la foc mediu, adaugi ceapa și o călești până devine translucidă, pui usturoiul zdrobit, ghimbirul ras și morcovii daţi prin răzătoarea mică. Călești 5-7 minute, amestecând ocazional.

Adaugi roșiile din conservă cu tot cu suc și pasta de roșii. Amesteci bine și lași să fiarbă 5 minute. Pui pudra de curry, ghimbirul ras și amesteci pentru a combina bine condimentele cu sosul.

Pui boabele de mazăre. Fierbi 5-10 mi nute, până când legumele sunt fierte, dar încă crocante. Torni sosul de soia, pui sare și piper. Servești, cald, în boluri, asezonat cu boabe de mazăre și pătrunjel proaspăt.