„Degeţele“ din cartofi

degetele cartofi jpeg

Îşi mai aduci aminte din copilărie, când mama ori bunica îţi preparau aceste delicii? A venit rândul tău acum!

Ai nevoie de

800 g cartofi 2 ouă sare 6 linguri cu făină 2-3 linguri cacao 2 linguri zahăr pudră

Cum se prepară

Cartofii îi fierbi în coajă. Îi laşi să se răcească, după care-i descojeşti şi–i dai prin maşina de tocat. Frămânţi cartofii cu făina şi ouăle până obţii un aluat care care se desprinde uşor de pe mâini. Dacă aluatul este prea moale, poţi adăuga puţină făină. Dai aluatul la frigider pentru 30 de minute, după care-l mai frămânţi încă 1 minut. Presari făină pe supra-faţa de lucru şi faci rulouri, de grosimea unui deget, pe care le tai în bucăţi mai mici. Pui la fiert o cratiţă cu apă şi sare şi când dă în clocot adaugi „degeţelele“. Când s-au ridicat la suprafaţă le scoţi cu o spumieră. Presari pe ele cacaua amestecată cu zahărul pudră.