Dovleac copt cu usturoi

dovleac cu usturoi jpeg

Dovleacul este bogat în betacaroten, are foarte puţine calorii, este o sursă bogată de fibre, minerale, antioxidanţi şi vitamine. Totodată, are proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante. Ţine colesterolul sub control şi reglează glicemia. Ai nenumărate motive pentru care este bine sa îl incluzi în meniul tău, din când în când. În prima săptămână din Postul Paştelui, încearcă această reţetă de dovleac copt cu usturoi, extrem de uşor de preparat.

De ce ai nevoie pentru a pregăti dovleac copt cu usturoi

800 g dovleac

3-4 căţei de usturoi

40 ml ulei de măsline

busuioc uscat, după gust

oregano, după gust

sare, după gust

piper, după gust

Cum pregăteşti dovleacul copt cu usturoi

Cureţi dovleacul de seminţe şi îl tai felii. Într-un vas combini usturoiul pisat cu sarea, piperul, oregano şi busuioc, după gust. Aranjezi dovleacul într-o tavă şi ungi fiecare bucată cu amestecul de ulei şi mirodenii. Dai la cuptorul încins în prealabil la 200 de grade timp de 40 de minute, sau până se rumeneşte uşor la suprafaţă. Serveşti cu alte legume, dacă doreşti.

Sursa www.taste.com



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg