Dovleac copt cu usturoi

Dovleacul este bogat în betacaroten, are foarte puţine calorii, este o sursă bogată de fibre, minerale, antioxidanţi şi vitamine. Totodată, are proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante. Ţine colesterolul sub control şi reglează glicemia. Ai nenumărate motive pentru care este bine sa îl incluzi în meniul tău, din când în când. În prima săptămână din Postul Paştelui, încearcă această reţetă de dovleac copt cu usturoi, extrem de uşor de preparat.
De ce ai nevoie pentru a pregăti dovleac copt cu usturoi
800 g dovleac
3-4 căţei de usturoi
40 ml ulei de măsline
busuioc uscat, după gust
oregano, după gust
sare, după gust
piper, după gust
Cum pregăteşti dovleacul copt cu usturoi
Cureţi dovleacul de seminţe şi îl tai felii. Într-un vas combini usturoiul pisat cu sarea, piperul, oregano şi busuioc, după gust. Aranjezi dovleacul într-o tavă şi ungi fiecare bucată cu amestecul de ulei şi mirodenii. Dai la cuptorul încins în prealabil la 200 de grade timp de 40 de minute, sau până se rumeneşte uşor la suprafaţă. Serveşti cu alte legume, dacă doreşti.
Sursa www.taste.com