Dovlecei cu roşii la cuptor

dovlecei cu rosii la cuptor jpeg

Un fel de mâncare foarte uşor de preparat chiar şi pentru cineva cu foarte puţină experienţă în bucătărie.

Ingrediente

2 dovlecei 3 roşii mari 100 g caşcaval 4 linguri ulei salvie sare piper

Mod de preparare

Opăreşti roşiile în apă clocotită cu sare, le scoţi şi le decojeşti de pieliţă cu grijă. Le laşi să se răcească bine, apoi le tai felii subţiri şi le presari cu puţină sare.

Speli dovleceii, îi tai rondele fine şi le presari cu sare şi piper, după gust. Dai caşcavalul pe răzătoarea mare. Ungi o formă de ceramică cu ulei şi aşezi alternativ feliile de roşii şi rondelele de dovlecei. Printre ele presari caşcavalul ras. Stropeşti totul cu puţin ulei, presari câteva frunze de salvie şi dai legumele la cuptor pentru 30 de minute.