FOTO Ridichi murate şi picante

ridichi murate jpeg

Sezonul murăturilor a debutat în forţă, iar gospodinele petrec mai mult timp decât de obicei în bucătărie. Pe lângă tradiţionalele reţete de murături, printre care castraveciorii în oţet, gogonelele, varza sau gogoşarii, ne-am gândit să vă prezentăm o reţetă simplă de ridichi murate cât ai spune peşte.

Ridichile murate sunt foarte uşor de preparat şi completează perfect salatele, burgerii, sandvişurile cu şuncă sau fripturile. Spre bucuria gospodinelor, ridichile se pot mura în doi timpi şi trei mişcări. Secretul constă în felul în care sunt tăiate ridichile, în felii cât mai subţiri, astfel încât să absoarbă rapid oţetul şi aromele. În acest fel pot fi murate şi alte legume, ca ceapa roşie, varza, castraveciorii şi morcovii. Un inconvenient, însă, comun în prepararea acestui tip de preparat este mirosul înţepător de oţet, care vă va invada bucătăria. Cu toate acestea, reţeta ridichilor în saramură este perfectă pentru cei care au o slăbiciune pentru murături.

Ingrediente:

- o legătură de ridichi - un sfert de cană de oţet alb - un sfert de cană de apă - 3 linguri de miere - 2 linguriţe de sare - o linguriţă de chilli uscat (cantitatea diferă în funcţie de gusturile fiecăruia) - o jumătate de linguriţă de boabe de muştar (opţional) - alte ingrediente opţionale: usturoi, coriandru, piper boabe, mărar etc.

sursa foto: cookieandkate.com

află reţeta pe adevărul.ro

adevărul.ro