Frigărui cu legume

Nu numai cărnii îi stă bine la grătar! Ci şi legumelor pe care le poţi combina după cum vrei!
Ingrediente
1 dovlecel 1 vânătă mică 2 ardei graşi (roşu, galben) 1 ceapă roşie 4-5 ciuperci 1 roşie 1 ştiulete de porumb în lapte
2 linguri ulei de măsline
1 lingură zeamă de lămâie
1 căţel de usturoi
cimbru
oregano uscat
sare
piper
Preparare
Cureţi legumele, le speli, le tai felii, cuburi, rondele, după preferinţă.Separat, amesteci uleiul cu zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, cimbru, oregano, sare şi piper. Laşi sosul să se aromatizeze câteva minute.Înfigi pe ţepuşe legumele, alternându-le după gust şi culoare sau după inspiraţie. Le stropeşti cu sosul aromatizat şi le frigi pe grătarul bine încins câte 1-2 minute pe fiecare parte. Legumele trebuie să fie coapte, dar să nu se înmoaie. Alături, pe grătar, rumeneşti şi porumbul. Serveşti frigăruile cu felii de pâine prăjită.