Galetă cu varză și mazăre

Galeta cu varză și mazăre este o alegere minunată pentru o masă savuroasă, fiind ușor de preparat și foarte versatilă.

galeta cu mazare jpg

Ingrediente

Pentru aluat

125 g unt rece

250 g făină

1 gălbenuș

50 ml apă rece

sare, după gust

Pentru umplutură

1 varză de mărime potrivită

200 g mazăre

150 g mozzarella rasă

100 g brânză feta

1 lingură ulei

sare

piper

1 lingură susan alb

1 gălbenuș bătut, pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci cu mâinile făina cu untul rece, tăiat cubulețe, până când se formează firimituri, apoi încorporezi sarea, gălbenușul, torni apa și frămânți. Aluatul este gata când nu se mai lipește de degete. Dacă este cazul, mai presari puțină făină, apoi îl înfășori în folie alimentară și-l dai la frigider cel puțin o oră.

Între timp, prepari umplutura. Toci varza fin, o freci cu puțină sare, o călești în puțin ulei, presari piper, după gust și o ții până scade apa, apoi o dai deoparte. Separat, opărești mazărea în apă cu sare 5 minute, apoi o lași la scurs.

Întinzi aluatul într-o formă rotundă, presari pe suprafața lui mozzarella, lași o margine circulară de 4 cm liberă, adaugi mozzarela, varza și mazărea, iar din loc în loc brânza feta ruptă. Pliezi marginile peste legume, o ungi cu gălbenușul bătut, presari semințe de susan și o dai la cuptorul încins până când se rumenește uniform.