Humus cu măsline

Reţeta clasică de humus poate fi îmbunătăţită cu măsline care îi vor desăvârşi gustul. Nu ezitaţi să incercaţi aceasta reţetă de humus cu măsline.
Ce ai nevoie
300 g boabe uscate de năut 1 lămâie 2-3 linguri pastă de susan 50 g măsline fără sâmburi 2 căţei de usturoi 100 ml ulei de măsline
Cum se prepară
Se lasă năutul la înmuiat, peste noapte, în apă caldă. A doua zi se pune năutul la fiert şi se schimbă apa de trei ori, ca la fasolea boabe.
Când sunt gata, se scurg boabele într-o strecurătoare, apoi se pun în mixer, se adaugă pasta de susan, sare, după gust, usturoiul pisat, uleiul de măsline, zeamă de lămâie şi se pasează totul.
Se pune humusul într-un castron, se adaugă măslinele tăiate mărunt şi se amestecă. Acest humus cu măsline este foarte bun cu puţină boia presărată deasupra.
Supa groasa cu naut, paste si legume
Supa groasa cu naut, paste si legume
sursa foto: Shutterstock