Humus de mazăre verde

Humusul de mazăre verde este o alternativă proaspătă la clasicul hummus din năut. Se face rapid și are o culoare frumoasă. Este perfect ca aperitiv.

humus de mazare verde jpg

Ingrediente

300 g mazăre verde

2 linguri pastă de susan

1 cățel de usturoi

2 linguri zeamă de lămâie

2-3 linguri ulei de măsline

sare

1-2 linguri apă

mărar proaspăt

mazăre fiartă, pentru decor

Mod de preparare

Fierbi mazărea 5-7 minute în apă cu sare, până devine fragedă. Scurgi și păstrezi câteva boabe pentru decor.

Într-un blender, pui mazărea, pasta de susan, usturoiul, zeama de lămâie, sare și 2 linguri de ulei.

Mixezi totul până obții o pastă fină. Dacă e prea groasă, torni 1-2 linguri de apă și mai mixezi. Potrivești de sare sau lămâie, dacă e nevoie.

Servești ornată cu mărar tocat și câteva boabe de mazăre. Picuri puțin ulei de măsline deasupra, pentru un plus de gust și cremozitate.