Humus de mazăre verde
Humusul de mazăre verde este o alternativă proaspătă la clasicul hummus din năut. Se face rapid și are o culoare frumoasă. Este perfect ca aperitiv.

Ingrediente
300 g mazăre verde
2 linguri pastă de susan
1 cățel de usturoi
2 linguri zeamă de lămâie
2-3 linguri ulei de măsline
sare
1-2 linguri apă
mărar proaspăt
mazăre fiartă, pentru decor
Mod de preparare
Fierbi mazărea 5-7 minute în apă cu sare, până devine fragedă. Scurgi și păstrezi câteva boabe pentru decor.
Într-un blender, pui mazărea, pasta de susan, usturoiul, zeama de lămâie, sare și 2 linguri de ulei.
Mixezi totul până obții o pastă fină. Dacă e prea groasă, torni 1-2 linguri de apă și mai mixezi. Potrivești de sare sau lămâie, dacă e nevoie.
Servești ornată cu mărar tocat și câteva boabe de mazăre. Picuri puțin ulei de măsline deasupra, pentru un plus de gust și cremozitate.