Legume aromate la cuptor
Aceste legume la cuptor sunt foarte delicioase şi aromate. În plus, se potrivesc de minune cu orice tip de carne sau peşte. Este o garnitură uşor de preparat, care îţi va impresiona cu siguranţă musafirii şi familia.
Ingrediente (4 porţii)
1 praz 2 ardei graşi 3 căţei de usturoi 150 g morcovi 150 g pătrunjel de rădăcină 3 crenguţe de rozmarin 50 ml ulei sare piper
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul. Zdrobeşti usturoiul, îndepărtezi prima foaie a prazului şi îl tai bucăţi mici. Tai ardeii graşi fâşii, apoi cureţi şi tai pe lungime morcovii şi rădăcina de pătrunjel. Muţi legumele şi usturoiul într-un vas mare, le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Rupi frunzele de rozmarin şi le amesteci cu legumele. Torni uleiul şi amesteci bine, ca să se acopere ingredientele complet. Pui legumele marinate într-o tavă de copt. Le dai la cuptor aproximativ 20-30 de minute, până când se caramelizează. Le serveşti imediat, ca garnitură, alături de un preparat principal pe bază de carne sau le mănânci ca atare.
Sursa + foto: kitchenstories.io