Mămăligă cu ciuperci

mamaliga cu ciuperci jpeg

Cui nu-i place mămăliga? Şi dacă tot ne place, să nu o mâncăm simplă.

Ingrediente

Pentru mămăligă 1 l apă 300 g mălai 1 lingură unt 1 linguriţă sare

1 kg ciuperci

1 lingură boia dulce

3 cepe mari

100 ml vin

1 frunză dafin

sare

piper

2 linguri ulei

1 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Pui apa cu sarea şi untul la fiert, iar când încep să fiarbă adaugi mălaiul, în ploaie, amestecând. Dai focul la minimum şi continui să amesteci. Fierbi mămăliga 20 de minute. După ce s-a fiert, uzi o lingură de lemn cu apă şi o desprinzi de marginile vasului, răsturnând-o într-un vas plat.

Pentru ciuperci, căleşti în ulei ceapa tăiată peştişori, după care adaugi ciupercile spălate şi feliate. Adaugi frunza de dafin, vinul şi laşi să fiarbă până scade toată zeama. Presari boiaua dulce, condimentezi cu sare şi piper, mai laşi câteva minute, opreşti focul şi presari pătrunjelul tocat. Serveşti cu mămăligă.