Mâncare de cartofi la cuptor

mancare de cartofi la cuptor jpeg

La prepararea acestei reţete de mâncare de cartofi la cuptor, un preparat destul de banal, pentru un plus de aromă poţi folosi mentă proaspătă. De cele mai multe ori se adaugă mentă proaspătă sau măcinată peste fripturi sau sosurile care se toarnă peste carne, dar sunt şi mânăruri de legume care „cer“ mentă proaspătă, aşa cum este şi cazul acesteia.

Ingrediente (1 tavă)

700 g cartofi 4 roşii mari 2 cepe 200 g smântână 100 g caşcaval 4 linguri ulei 100 ml supă de legume pătrunjel verde crenguţe de mentă sare piper ½ praz

Preparare

Cureţi legumele, le speli şi le tai felii. Aşezi într-o formă unsă cu ulei felii de cartofi, intercalate cu felii de roşii, praz şi rondele de ceapă. Stropeşti legumele cu ulei, condimentezi cu sare şi piper, după gust, adaugi supa de legume şi torni deasupra smântâna bătută şi amestecată cu caşcavalul. Aşezi forma la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute. Serveşti fierbinte, garnisită cu pătrunjel verde tocat şi crenguţe verzi de mentă.