Mâncare de legume

mancare de legume jpeg

Un ghiveci de legume făcut pe gustul tău este întotdeauna binevenit!

Ingrediente

1 dovlecel 2 ardei (roşu şi galben) 2 morcovi 4-5 linguri boabe de mazăre proaspătă 2-3 cartofi (sau 1 cartof dulce) 2-3 roşii, curăţate de pieliţe 1 ceapă roşie 2-3 linguri ulei 300 ml supă strecurată de legume oregano maghiran busuioc salvie sare piper

Mod de preparare

Se curăţă legumele, se spală, se taie, după preferinţă, felii groase, fâşii, rondele, cuburi şi se aşază amestecate într-un vas termorezistent încăpător. Se stropesc cu ulei, se condimentează cu sare şi piper şi se aromatizează cu oregano, maghiran, salvie, după preferinţă.Se adaugă în vas jumătate din supa de legume şi apoi se pune la cuptor pentru circa 40-50 de minute. Din când în când, se mai adaugă câte puţină supă şi se mişcă vasul pentru a se fierbe uniform legumele. Nu se amestecă cu lingura pentru a nu le sfărâma.Când legumele sunt pătrunse, se opreşte focul şi se lasă ghiveciul să se răcească în cuptor pentru a se combina în mod plăcut aromele. Se serveşte rece, decorat cu frunze verzi de busuioc.