Mâncare picantă de conopidă

mancare picanta de conopida jpeg

Pentru cei care îşi doresc să mănânce cât mai sănătos, conopida este leguma de care nu ar trebui să se ferească. Are calorii puţine şi se pregăteşte rapid.

Ingrediente

1 conopidă medie 6 roşii bine coapte 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură făină 1 lingură ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 ardei roşu iute

Preparare

Speli conopida, o desfaci în bucheţele, o fierbi în apa clocotită circa 10 minute, după care o scoţi cu o spumieră şi o aşezi într-o cratiţă sau într-o tavă mai adâncă. Cureţi zarzavatul, îl speli, îl razi şi îl pui la fiert în 1,5 l de apă clocotită, într-un alt vas, împreună cu roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate mărunt. Fierte, le scoţi, strecori zeama şi amesteci în ea uleiul şi făina. Tai mărunt ardeiul iute, după ce i-ai scos nervurile şi seminţele şi îl adaugi în zeamă. Torni sosul peste conopidă, mişti puţin cratiţa, să se uniformizeze, presari pătrunjel şi mărar tocate fin şi dai vasul la cuptor până ce scade (nu mai mult de 20-25 de minute).