Mâncărică de spanac şi năut de post

Cu toţii ne aducem aminte de desenele animate din copilărie, în care dacă mâncai spanac, deveneai brusc mai puternic. Asta deoarece spanacul ajută la întărirea oaselor, fiind o sursă foarte bună de vitamina K, menţine dinţii şi unghiile sănătoase. În perioada postului, o mâncărică de spanac combinat cu năut te va ajuta să îţi păstrezi energia, fiind totodată extrem de gustoasă.
De ce ai nevoie pentru a pregăti mâncărica de spanac şi năut
350 g năut
1 ceapă
350 g spanac
4 căţei de usturoi, pisat
4-5 linguri pastă de tomate sau roşii cubuleţe la conservă
30 ml ulei vegetal
sare, după gust
piper, după gust
ghimbir, după gust
Cum pregăteşti mâncărica de spanac şi năut
Căleşti într-o tigaie în ulei, ceapa feliată mărunt, usturoiul pisat şi ghimbir, după gust, timp de 3-5 minute. Adaugi pasta de tomate şi mai laşi pe foc încă 2-3 minute. Continui cu spanacul tocat pe care îl amesteci cu restul. La final, pui boabele de năut, puţină apă dacă este nevoie şi laşi să fiarbă împreună în jur de 5 minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa http://spanishsabores.com