Mercimek köftesi - chifteluţe vegetale

Bucură-te de aceasta versiune vegetală a chifteluţelor turceşti şi vei descoperi un gust aparte, care te va cuceri imediat!
De ce ingrediente ai nevoie pentru chifteluţe vegetale 1 pahar linte roşie 1 pahar jumătate bulgur fin 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 50 ml ulei 1 legătură ceapă verde 2 linguri pastă de ardei 3 pahare apă sare chimion piper Pentru servit 1 lămâie frunze de salată
Speli bine lintea şi o pui la fiert în 3 pahare de apă. Dupa ce a fiert, pui bulgurul peste linte, acoperi şi laşi vasul deoparte, 20 de minute.
Speli şi cureţi ceapa, o căleşti în uleiul încins şi o omogenizezi cu pasta de ardei, apoi o amesteci cu lintea şi bulgurul. Condimentezi cu sare, piper şi chimion, după gust, iar după ce s-au răcit, încorporezi pătrunjelul şi ceapa verde, spălate şi mărunţite.
Formezi în palmă, chifteluţe şi le serveşti învelite în frunze de salată, stropite cu zeamă de lămâie.
Sursa www.nurmutfagi.de