Musaca cu vinete

Delicioasă pentru prânz sau cină, o musaca cu vinete este preparatul cu care poţi impresiona.
Ingrediente
4 vinete mari 1 kg carne de porc tocată 3 cepe 600 g roşii 3 linguri ulei 300 g caşcaval o legătură pătrunjel boia dulce sare piper 3 linguri pesmet
Mod de preparare
Se toacă ceapa şi se căleşte în ulei până devine aurie, apoi se ia de pe foc. Se curăţă vinetele de coajă, se taie rondele groase cam de 1 cm, se sărează şi se lasă la scurs (se poate pune peste vinete un fund de lemn cu o greutate pe el).
După ce s-au scurs, se prăjesc puţin în ulei încins şi se scot pe o hârtie absorbantă. Se amestecă bine carnea cu pătrunjelul tocat, ceapa şi condimentele.
Într-un vas termorezistent se pune un strat de vinete, apoi roşiile tocate, apoi carnea şi tot aşa până se termină toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de vinete. Peste el se presară un strat gros de caşcaval ras şi pesmet şi se coace aceasta musaca cu vinete la cuptor 1-1,5 ore.
Musaca de dovlecei si carne tocata
Musaca de dovlecei si carne tocata
sursa foto: Shutterstock