Orez cu legume

Dacă ai poftă de orez şi nu vrei să-l mănânci doar ca garnitură, prepară acest orez cu legume, gustos şi săţios.
Ingrediente pentru orez cu legume
1 cană orez 1 dovlecel 300 g ciuperci 1 vânătă 200 g roşii cherry 1 legătură pătrunjel 3 linguri ulei sare piper
Mod de preparare pentru orez cu legume
Speli dovlecelul, vânăta, ciupercile şi roşiile cherry. Le tai pe toate mărunt, în afară de roşii. Căleşti vânăta şi dovlecelul în uleiul încins câteva minute, adaugi ciupercile şi orezul spălat bine şi scurs. Ţii pe foc până când orezul devine sticlos, după care torni trei căni cu apă.
Condimentezi, după gust, cu sare şi piper, amesteci şi laşi la fiert, la foc mic, 25-30 de minute. Înainte cu 10 minute pui şi roşiile cherry întregi. Iei de pe foc, acoperi vasul
cu un capac şi dai deoparte 10-15 minute. Poţi servi orezul cu legume atât cald, cât şi rece, ornat cu pătrunjel proaspăt tocat.