Ouă coapte cu roşii şi linte

oua coapte cu linte si rosii jpeg

Vă poftim la o delicioasă reţetă de ouă coapte cu roşii şi linte. Dacă vrei să aibă un gust desăvârşit e musai să le serveşti cu o cremă de brânză de capră.

Ingrediente Pentru ouă 2 linguri ulei de măsline 2 linguri ceapă, tocată 1/2 cană praz, tocat 1 1/2 cană supă de legume 1 cutie roşii tocate 1 cană linte 1 1/2 cană spanac spălat şi tocat piper 4-6 ouă

Pentru crema de brânză

150 g brânză de capră

100 g iaurt slab

ulei de măsline

sare

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie la flacără medie. Adaugi ceapa şi prazul şi laşi pe foc, amesteci, până când se înmoaie, cam 2 minute. Torni supa, adaugi roşiile, presari piper şi laşi să dea într-un clocot. Pui şi lintea.

Laşi să fiarbă fără capac, amestecând din când în când, până când se înmoaie lintea, iar sosul s-a mai îngroşat (cam 25 de minute).

Încingi cuptorul. Adaugi spanacul până se mai înmoaie. Faci spaţiu în compoziţie pentru fiecare ou. Spargi ouăle deasupra şi le pui în fiecare spaţiu. Laşi la cuptor până când se fac ouăle, cam 6-8 minute la foc potrivit.

Pentru crema de brânză, pui brânza şi iaurtul în blender. Mixezi, adaugi ulei de măsline până obţii consistenţa dorită. Potriveşti de sare. Serveşti cu ouăle şi lintea.

sursa: http://www.midlifecroissant.com/