Ouă coapte cu roşii şi linte
Vă poftim la o delicioasă reţetă de ouă coapte cu roşii şi linte. Dacă vrei să aibă un gust desăvârşit e musai să le serveşti cu o cremă de brânză de capră.
Ingrediente Pentru ouă 2 linguri ulei de măsline 2 linguri ceapă, tocată 1/2 cană praz, tocat 1 1/2 cană supă de legume 1 cutie roşii tocate 1 cană linte 1 1/2 cană spanac spălat şi tocat piper 4-6 ouă
Pentru crema de brânză
150 g brânză de capră
100 g iaurt slab
ulei de măsline
sare
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o tigaie la flacără medie. Adaugi ceapa şi prazul şi laşi pe foc, amesteci, până când se înmoaie, cam 2 minute. Torni supa, adaugi roşiile, presari piper şi laşi să dea într-un clocot. Pui şi lintea.
Laşi să fiarbă fără capac, amestecând din când în când, până când se înmoaie lintea, iar sosul s-a mai îngroşat (cam 25 de minute).
Încingi cuptorul. Adaugi spanacul până se mai înmoaie. Faci spaţiu în compoziţie pentru fiecare ou. Spargi ouăle deasupra şi le pui în fiecare spaţiu. Laşi la cuptor până când se fac ouăle, cam 6-8 minute la foc potrivit.
Pentru crema de brânză, pui brânza şi iaurtul în blender. Mixezi, adaugi ulei de măsline până obţii consistenţa dorită. Potriveşti de sare. Serveşti cu ouăle şi lintea.
sursa: http://www.midlifecroissant.com/