Paste cu ciuperci şi sos de usturoi

paste cu ciuperci si sos de usturoi jpeg

Când vine vorba de unt, usturoi şi condimente, treaba e ca şi făcută. Sau măcar pe jumătate. Cu aceste trei ingrediente poţi face unul dintre cele mai bune sosuri pesteu paste.

Ingrediente 250 g spaghete din grâu integral 4 linguri unt 3 căţei usturoi, pisaţi 500 g ciuperci, feliate 2 linguri făină (sau făină integrală) 1 linguriţă condimente franţuzeşti 1½ cană lapte sare piper 3 linguri ulei de măsline 1/4 cană apă (supă, lapte sau smântână) pătrunjel tocat

Mod de preparare

Pregăteşti pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi şi le amesteci cu puţin ulei pentru a nu se lipi unele de altele. Le dai deoparte.

Pentru ciuperci, topeşti 2 linguri de unt la flacără medie. Adaugi un căţel de usturoi şi sotezi un minut. Adaugi ciupercile şi sotezi 5-10 minute, până se rumenesc şi se mai înmoaie. Dai deoparte.

Pentru sos, pui restul de 2 linguri de unt în tigaie şi topeşti la flacără medie. Adaugi usturoiul rămas şi sotezi un minut. Pui făina şi condimentele. Laşi pe foc 1 minut pentru a se coace şi făina. Adaugi cu grijă laptele, amestecând. Laşi pe foc până se mai îngroaşă compoziţia. Asezonezi cu sare şi piper. Serveşti cu pătrunjel tocat.

sursa: http://pinchofyum.com/