Paste cu năut şi sos de usturoi

paste cu naut si sos de usturoi jpeg

Gustul acestor paste este îmbogăţit de aroma usturoiului, a roşiilor coapte şi a parmezanului ras. vei vedea că este o mâncare uşor de preparat şi foarte aromată, în faţa căreia nu vei putea să rezişti.

Ingrediente

2 linguriţe ulei 2 căţei de usturoi, descojiţi şi pisaţi 3/4 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper roşu măcinat 440g năut de la conservă, scurs de lichid 415 ml supă de pui cu conţinut redus de sare 170 g paste nefierte (melcişori) 90 g roşii cherry, tăiate jumătăţi 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 1 lingură pătrunjel verde, tocat 1 lingură zeamă de lămâie 3 linguri parmezan ras

Mod de preparare

Încingi uleiul, adaugi usturoiul zdrobit şi îl sotezi 1 minut. Adaugi sare, piper, năutul scurs şi torni supa de pui. Laşi totul să dea în clocot. Acoperi, reduci flacăra şi fierbi la foc mic 15 minute.

În timp ce se face sosul de usturoi, fierbi pastele în apă clocotită 9 minute, renunţând la sare şi la ulei. Scurgi melcişorii de apă şi îi dai deoparte.

Pui compoziţia de năut într-un blender şi amesteci până se omogenizează. Combini pasta de năut obţinută cu pastele, roşiile, usturoiul mărunţit, pătrunjelul şi zeama de lămâie. Amesteci ingredientele, ca să se combine aromele. Presari parmezanul ras şi serveşti imediat aceste paste cu năut şi sos de usturoi.

Sursa + foto: www.myrecipes.com

www.myrecipes.com