Paste siciliene alla norma

Pasta alla Norma este un preparat originar din Catania, pe bază de paste, vinete prăjite, sos de roșii, ricotta sărată și busuioc.

paste sililiene alla norma jpg

Ingrediente

300 g paste

1 vânătă mare, tăiată cuburi

2 linguri ulei de măsline

400 g roșii pasate

2-3 căței de usturoi, tocați fin

50 g brânză ricotta sărată, rasă

fulgi de ardei iute

1 linguriță oregano uscat

frunze proaspete de busuioc, pentru decor

sare

piper

Mod de preparare

Presari cuburile de vânătă cu sare și le lași într-un bol 15 minute, pentru a elimina excesul de apă și amăreală. Le clătești, apoi le usuci cu un prosop curat.

Încălzești o lingură de ulei de măsline într-o tigaie. Prăjești vinetele până devin aurii și moi, 8-10 minute. Le scoți pe o farfurie și le păstrezi calde.

În aceeași tigaie, adaugi o lingură de ulei de măsline și călești usturoiul 1 minut, până devine aromat. Torni roșiile pasate în tigaie, adaugi oregano și fulgii de ardei iute. Lași să fiarbă la foc mic 10 minute.

Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă sărată, până devin al dente. Scurgi pastele, păstrând ½ cană din apă. Adaugi vinetele prăjite în sosul de roșii și amesteci. Pui pastele în tigaie peste sos, adăugând câteva linguri din apa în care au fiert pastele pentru a obține un sos.

Transferi pastele în farfurii și presari deasupra ricotta rasă. Decorezi cu frunze de busuioc proaspăt și, dacă dorești, adaugi un strop de ulei de măsline extravirgin pentru aromă.