Pesto de ardei copţi

Dacă vrei să le dai un plus de gust ardeilor copţi, încearcă această reţetă simplă. Sosul pesto, uşor de preparat, le va da multă savoare ardeilor, iar la final, vei vedea că acest fel de mâncare îţi încântă toate simţurile.
Ingrediente
½ legătură cimbru proaspăt 2 căţei de usturoi 450 g ardei graşi 1 mână de alune de pădure caşcaval ras, după gust ulei de măsline extravirgin sare grunjoasă piper negru măcinat
Mod de preparare
Alegi ardeii graşi, să fie mari şi fără imperfecţiuni. Îi coci în cuptor sau pe aragaz, într-o tavă groasă, 30 – 40 de minute, până când vezi că s-a rumenit complet coaja. Îi întorci de două ori în timpul coacerii. Scoţi tava din cuptor şi o acoperi imediat cu folie de aluminiu. O dai deoparte 30 de minute sau până când ardeii s-au răcit suficient ca să îi poţi manevra şi să îi poţi curăţa.
Alegi frunzele de cimbru, cureţi usturoiul şi scurgi ardeii copţi şi curăţaţi de coajă. Într-o tigaie, rumeneşti uşor frunzele de cimbru şi alunele de pădure, până încep să se coloreze, apoi le mixezi la blender cu ardeii graşi şi usturoiul.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi adaugi caşcavalul ras şi torni o cantitate suficientă de ulei de măsline, până când obţii o compoziţie cu o textură precum cea de sos pesto.
Sursa + foto: www.jamieoliver.com
Salată de ardei copţi (de post) FOTO
Salată de ardei copţi (de post) FOTO
Salată Caprese cu ardei copţi. Reţeta lui Jamie Oliver
Salată Caprese cu ardei copţi. Reţeta lui Jamie Oliver