Piure de mazăre cu ou

piure mazare ou IF18790 jpeg

Felurile de mâncare cu mazăre pot fi care mai de care mai gustoase şi mai felurite.

Ingrediente

1 kg mazăre 1 ceapă 50 g unt 50 ml lapte 4 ouă 1 vârf cuţit bicarbonat de sodiu 1 legătură ceapă verde sare piper 1/2 legătură mărar

Cum se prepară

Se alege mazărea şi se pune la fiert în apă cu sare şi cu un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Se adaugă la fiert şi o ceapă întreagă curăţată.

După ce a fiert, se scurge bine şi se pasează mazărea împreună cu ceapa fiartă, până se obţine un piure. Se adaugă untul, laptele cald şi se amestecă.

Se pune mărarul tocat, sare şi piper, după gust, şi se omogenizează. Se aşază piureul în boluri şi se serveşte cu ouă ochiuri deasupra şi cu ceapă verde tăiată rondele.

sursa foto: ImageFood