Pizza vegetariană

pizza vegetariana jpeg

Umplutura pentru această reţetă poate fi un mix de legume de care vrei tu. Lasă-ţi imaginaţia să se joace în bucătărie!

Ingrediente blat 250 g făină 1 linguriţă zahăr ½ pliculeţ de drojdie uscată 3 linguri ulei ½ linguriţă sare

1 ardei gras verde

50 g măsline negre feliate

50 g măsline verzi feliate

100 g boabe de porumb dulce

2-3 ciuperci

pătrunjel verde

3 linguri ulei de măsline

piper măcinat

1 ceapă mică

Cum se prepară

Se amestecă, într-un castron, făina proaspăt cernută, drojdia frecată cu zahăr, uleiul, sarea şi apă caldă atâta cât este necesar pentru a obţine un aluat potrivit. Se frământă bine şi apoi se lasă la crescut 25 de minute.Se împarte aluatul în 2 porţii egale, se întind 2 foi şi se pun în tăvile de pizza. Se acoperă cu fâşii de ardei gras, bucăţele de ciuperci, măsline verzi şi negre, feliate, boabe de porumb dulce şi ceapa tăiată rondele. Se condimentează cu piper, după gust, se stropesc cu ulei de măsline şi se introduc în cuptorul bine încins pentru aproximativ 30 de minute.Se serveşte caldă, decorată cu pătrunjel verde.