Pizza vegetariană

Umplutura pentru această reţetă poate fi un mix de legume de care vrei tu. Lasă-ţi imaginaţia să se joace în bucătărie!
Ingrediente blat 250 g făină 1 linguriţă zahăr ½ pliculeţ de drojdie uscată 3 linguri ulei ½ linguriţă sare
1 ardei gras verde
50 g măsline negre feliate
50 g măsline verzi feliate
100 g boabe de porumb dulce
2-3 ciuperci
pătrunjel verde
3 linguri ulei de măsline
piper măcinat
1 ceapă mică
Cum se prepară
Se amestecă, într-un castron, făina proaspăt cernută, drojdia frecată cu zahăr, uleiul, sarea şi apă caldă atâta cât este necesar pentru a obţine un aluat potrivit. Se frământă bine şi apoi se lasă la crescut 25 de minute.Se împarte aluatul în 2 porţii egale, se întind 2 foi şi se pun în tăvile de pizza. Se acoperă cu fâşii de ardei gras, bucăţele de ciuperci, măsline verzi şi negre, feliate, boabe de porumb dulce şi ceapa tăiată rondele. Se condimentează cu piper, după gust, se stropesc cu ulei de măsline şi se introduc în cuptorul bine încins pentru aproximativ 30 de minute.Se serveşte caldă, decorată cu pătrunjel verde.