Plăcintă cu legume şi măsline

Nu orice plăcintă este gustoasă şi nu orice combinaţie de ingredinte este potrivită. Noi vă garantăm că aceasta este!
Ingrediente
500 g aluat de patiserie 1 vânătă 3 dovlecei 3 roşii 2 ardei graşi 100 g măsline fără sâmburi 1 linguriţă rasă boia 1 legătură pătrunjel 2 ouă şi 1 gălbenuş 200 ml smântână 3 linguri ulei sare piper
Preparare
Cureţi de coajă vânăta şi dovleceii, scoţi cotorul şi seminţele de la ardei şi tai toate legumele cubuleţe. Toci mărunt pătrunjelul, căleşti în puţin ulei vânăta, ardeii, dovleceii şi roşiile tăiate cuburi. Condimentezi cu sare şi piper, pui capacul şi laşi să fiarbă, la foc mic, circa 20 de minute, amestecând din când în când. Când s-au fiert, adaugi pătrunjelul, măslinele tăiate, boiaua şi laşi să se răcească. Baţi ouăle întregi cu smântâna, condimentezi cu sare şi piper, adaugi legumele şi omogenizezi amestecul. Întinzi două foi din aluat, una cu diametrul mai mare, cu care tapetezi o formă rotundă unsă, cealaltă cu diametrul formei. Foaia de jos trebuie să depăşească marginile formei. Torni amestecul de legume, acoperi cu cealaltă foaie şi aduci capetele foii de jos peste cea de deasupra. Ungi cu gălbenuşul bătut, înţepi cu furculiţa foaia de deasupra şi coci în cuptorul bine încins circa 35-40 de minute. O presari cu boia şi o serveşti.